четвъртък, 6 юни 2024 г.

Варени яйца със сос от краставички

 


Продукти:

6 яйца

30 г. краве масло

1 с. л. брашно

200 мл. вода

1 с. л. заквасена сметана

1 к. л. едрозърнеста горчица

1-2 кисели краставички

щипка вегета

копър

фритиран лук

Приготвяне:

  • Яйцата се сваряват, и след като се охладят се обелват и нарязват на половинки.
  • Брашното се запържва до златисто в загряното масло.
  • Прибавя се водата, горчицата, нарязаните краставички и се разбърква докато соса се сгъсти.
  • Накрая се добавя сметаната, вегетата, копъра и сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Яйцата се заливат със соса и се поръсват с фритиран лук.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар