Продукти:
350 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
75 г. свинска мас
125 мл. топла вода
1 ч. л. сол
Приготвяне:
- Брашното се пресява с бакпулвера в купа и се стрива със свинската мас.
- Добавя се солта и водата и се замесва гладко и еластично тесто.
- Тестото се разделя на 12 еднакви по големина топки.
- Покриват се с кърпа и се оставят да починат 15-20 минути.
- Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 18 см. същото се повтаря с останалите топки.
- Между питките се слага хартия за печене, за да не се залепят.
- Пекат се в тиган с незалепващо покритие за 40- 50 секунди от всяка страна.
- Добре е тортилите да се консумират топли с желаната плънка, защото се втвърдяват и стават трошливи.
- Изстиналите тортили могат да се поръсят с малко вода и да се затоплят за кратко на тиган, докато омекнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар