четвъртък, 6 юни 2024 г.

Домашни пшенични тортили

 


Продукти:

350 г. брашно

1/2 ч. л. бакпулвер

75 г. свинска мас

125 мл. топла вода

1 ч. л. сол

Приготвяне:

  • Брашното се пресява с бакпулвера в  купа и се стрива със свинската мас.
  • Добавя се солта и водата и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Тестото се разделя на 12 еднакви по големина топки.
  • Покриват се с кърпа и се оставят да починат 15-20 минути.
  • Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 18 см. същото се повтаря с останалите топки.
  • Между питките се слага хартия за печене, за да не се залепят.
  • Пекат се в тиган с незалепващо покритие за 40- 50 секунди от всяка страна.
  • Добре е тортилите да се консумират топли с желаната плънка, защото се втвърдяват и стават трошливи.
  • Изстиналите тортили могат да се поръсят с малко вода и да се затоплят за кратко на тиган, докато омекнат.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар