вторник, 2 април 2024 г.

Питки за бургер

 





Продукти:

450 г. брашно

200 мл. прясно мляко

12 г. мая

50г. краве масло на стайна температура

1 яйце

1 ч. л. сол

1 ч. л. захар

1 жълтък

сусам

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в хладко мляко заедно със захарта и се оставя да престои 10-15 минути.
  • Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слага бухналата мая, солта, яйцето и кравето масло.
  • Замесва се меко тесто, което не трябва да лепи.
  • Оформеното тесто се слага в голяма купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя шест топки с еднаква големина и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. 
  • Всяка топка се притиска, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • След това се намазват с жълтък и се поръсват със сусам.
  • Пекат се 30- 35 минути в умерена фурна.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар