петък, 15 май 2020 г.

Китайски банички с лук и вермицели




Продукти:

за тестото:

300 г. брашно
2 с. л. черен сусам
60 мл. гореща вода
120 мл. вода на стайна температура
1 с. л. зехтин
1/2 к. л. сол

за плънката:

2 яйца
50 г. вермицели
20 г. сушени черни гъби
2-3 стръка пресен лук
1 шепа замразени скариди
1 с. л. лют сос със скариди
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. сос от стриди
1- 2  с. л. светъл соев сос
3- 4 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • В купа се смесват брашното, солта и сусама.
  • Добавя се горещата вода и се разбърква с вилица.
  • Прибавя се зехтина, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Тестото се покрива със стреч фолио и се оставя да престои около 30 минути.
  • Вермицелите се накисват в гореща вода според инструкцията на опаковката.
  • След това се отцеждат и нарязват на парчета с дължина около 1 см.
  • Гъбите се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
  • Яйцата се пържат в малко мазнина, като се разбъркват за да станат на късчета.
  • В същата мазнина се пържат и скаридите.
  • В купа се смесват нарязаните на ситно лук, гъби, скаридите, вермицелите и яйцата.
  • Добавя се соевия сос, соса от стриди, лютия сос със скариди, зехтина, сусамовото олио и се разбърква.
  • Тестото се разделя на 8 топки.
  • Всяка топка се разточва върху набрашнена повърхност.
  • Слагат се около 3- 4 с. л. от плънката и крайщата се затварят.
  • Баничките се пържат в малко мазнина на умерен огън, докато придобият хрупкава златиста коричка.
* Рецептата е адаптирана от тук


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар