Продукти:
250 г. брашно
175 мл. хладка вода
за плънката:
50-60 г. брашно
4 с. л. олио
2 с. л. свинска мас
3-4 стр. пресен лук
сол
Приготвяне:
- От пресятото брашно и водата се омесва тесто. Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива 30 минути.
- За приготвянето на плънката в купичка се смесват брашното, олиото, свинската мас, сол и се разбърква до еднородна смес. Добавят се измитите и нарязани на ситно пера от лук.
- Тестото се разделя на шест еднакви по големина топки.
- Всяка топка се разточва върху намазнена повърхност и се слага част от плънката.
- Навива се на руло и се оформя, като охлювче.
- Разточва се с диаметър 18 см. и дебелина около 0,5 см.
- Пържат се на умерено силен огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар