неделя, 13 август 2017 г.

Пържени банички с лук




Продукти:

250 г. брашно
175 мл. хладка вода

за плънката:

50-60 г. брашно
4 с. л. олио
2 с. л. свинска мас
3-4 стр. пресен лук
сол

Приготвяне:

  • От пресятото брашно и водата се омесва тесто. Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива 30 минути.
  • За приготвянето на плънката в купичка се смесват брашното, олиото, свинската мас, сол и се разбърква до еднородна смес. Добавят се измитите и нарязани на ситно пера от лук.
  • Тестото се разделя на шест еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разточва върху намазнена повърхност и се слага част от плънката.



  • Навива се на руло и се оформя, като охлювче.



  • Разточва се с диаметър 18 см. и дебелина около 0,5 см.



  • Пържат се на умерено силен огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар