Продукти:
5 сварени яйца
350 г. кайма
1/2 гл лук
подправки за месо
олио
за бешамела:
25 г. краве масло
2 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
1 ч. л. вегета
черен пипер
пържен домат от консерва
кашкавал
Приготвяне:
- Яйцата се разрязват по дължина и жълтъците се намачкват с вилица.
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато омекне.
- Добавя се каймата, подправките за месо и се разбърква непрекъснато, докато каймата придобие златист цвят.
- За приготвянето на бешамела брашното се запържва в кравето масло.
- Прибавя се прясното мляко, вегетата, черен пипер и се разбърква, докато соса се сгъсти.
- Към запържените лук и кайма се добавят жълтъците, 1 черпак от бешамела и се разбърква добре.
- С получената смес се пълнят белтъците и се нареждат в тава.
- Заливат се с останалия бешамел и се поръсват с малко пържен домат и настърган кашкавал.
- Пече се в предварително загряна фурна, докато кашкавала се разтопи.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар