вторник, 30 юли 2024 г.

Спагети путанеска

 


Продукти:

300 г. спагети

2 ск. чесън

400 г. смлян домат от консерва

3 с. л. пържен домат

100 г. зелени и черни маслини

6 филета аншоа от консерва

1 с. л. каперси

1 кайена

сушен босилек

пармезан

зехтин

Приготвяне:

  • Спагетите се сваряват според инструкцията на производителя.
  • В загряна мазнина за кратко се запържва нарязания на ситно чесън и кайената.
  • След това се добявят нарязаната аншоа, маслините и каперсите.
  • Прибавя се домата, босилек, сол на вкус и се вари на среден огън, докато соса се сгъсти.
  • Спагетите се отцеждат, смесват се със соса и се поръсват с пармезан.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар