Продукти:
200 г. брашно
2 яйца
8 г. мастило от сепия
200 г. скариди
2 ск. чесън
2- 3 кайени
магданоз
зехтин
Приготвяне:
- Яйцата се разбиват леко с мастилото от сепия.
- Брашното се пресява върху чист и сух плот, в средата му се прави кладенче, в което се слагат яйцата.
- С помощта на вилица яйцата се разбъркват, като се взима по малко от брашното, докато се поеме напълно.
- Ако тестото лепи се добавя още малко брашно.
- Трябва да се получи гладко и еластично тесто.
- От готовото тесто се оформя топка, увива се в стреч фолио и се оставя да почива на стайна температура около 20 минути.
- След това тестото се разточва върху набрашнена повърхност на тънък лист с помощта на машина за паста или точилка.
- Нарязва се на правоъгълници с размер 3х 5см.
- Всеки правоъгълник се прищипва в центъра за да се придаде характерната форма на панделка.
- Пастата се оставя да изсъхне върху набрашнена повърхност около 30 минути.
- Варят се във вряща подсолена вода за 2- 3 минути, докато изплуват на повърхността.
- В сгорещен зехтин за кратко се запържва нарязаният на ситно чесън.
- Добавят се скаридите и натрошените кайени.
- Когато скаридите се зачервят се прибавя отцедената паста и нарязан на ситно магданоз.
- Разбърква се добре и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар