събота, 6 юни 2020 г.

Фарфале със скариди



Продукти:

200 г. брашно
2 яйца
8 г. мастило от сепия

200 г. скариди
2 ск. чесън
2- 3 кайени
магданоз
зехтин

Приготвяне:

  • Яйцата се разбиват леко с мастилото от сепия.
  • Брашното се пресява върху чист и сух плот, в средата му се прави кладенче, в което се слагат яйцата.
  • С помощта на вилица яйцата се разбъркват, като се взима по малко от брашното, докато се поеме напълно.
  • Ако тестото лепи се добавя още малко брашно.
  • Трябва да се получи гладко и еластично тесто.
  • От готовото тесто се оформя топка, увива се в стреч фолио и се оставя да почива на стайна температура около 20 минути.
  • След това тестото се разточва върху набрашнена повърхност на тънък лист с помощта на машина за паста или точилка.
  • Нарязва се на правоъгълници с размер 3х 5см.
  • Всеки правоъгълник се прищипва в центъра за да се придаде характерната форма на панделка.
  • Пастата се оставя да изсъхне върху набрашнена повърхност около 30 минути.

  • Варят се във вряща подсолена вода за 2- 3 минути, докато изплуват на повърхността.
  • В сгорещен зехтин за кратко се запържва нарязаният на ситно чесън.
  • Добавят се скаридите и натрошените кайени.
  • Когато скаридите се зачервят се прибавя отцедената паста и нарязан на ситно магданоз.
  • Разбърква се добре и се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар