Продукти:
1 кг. пилешки крилца
червен пипер
сушен чесън
сушен лук
брашно
за соса:
300 мл. натурален сок от манго
1/4 гл. лук
2 ск. чесън
1 чушле хабанеро
1 ч. л. захар
куркума
Приготвяне:
- Крилцата се поръсват с чесън, лук, червен пипер и сол на вкус и се оставят за 1- 2 часа в хладилник.
- На оребрен тиган се изичат обелените скилидки чесън, нарязания на едро лук и чушлето.
- След това се пасират с част от сока от манго.
- Пасираната смес се прехвърля в тиган заедно с останалия сок, захарта и малко куркума.
- Вари се на среден огън, като се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
- Крилцата се овалват брашно и се пържат в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
- След това се добавят към соса от манго и хабанеро и се разбъркват за да се покрият добре със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар