Продукти:
250 г. боб
1 гл. лук
1/4 зелена чушка
1 морков
2 печени червени чушки
2 с. л. пържен домат от консерва
1/2 кг. карначета
кисели люти чушлета
1-2 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
джоджен
сминдух
чубрица
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Сварява се с нарязаните на ситно зелена чушка, морков, 1/2 гл. лук, 1 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, джоджен, сминдух, чубрица и сол на вкус.
- В загряна мазнина се запържва 1/2 гл. нарязан на ситно лук и печените чушки нарязани на ивички.
- Към тях при непрекъснато разбъркване се добавя брашното.
- Прибавя се 1 ч. л. червен пипер, домата и се разрежда с бульона от боба.
- Запръжката се изсипва при боба и се прехвърля в тава.
- Слагат се карначетата, киселите чушлета и се пече в предварително загряна на 200ºC фурна около 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар