понеделник, 29 юли 2024 г.

Боб с карначета на фурна

 



Продукти:

250 г. боб

1 гл. лук

1/4 зелена чушка

1 морков

2 печени червени чушки

2 с. л. пържен домат от консерва

1/2 кг. карначета

кисели люти чушлета

1-2 с. л. брашно

1 1/2 ч. л. червен пипер

джоджен

сминдух

чубрица

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • Сварява се с нарязаните на ситно зелена чушка, морков, 1/2 гл. лук, 1 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, джоджен, сминдух, чубрица и сол на вкус.
  • В загряна мазнина се запържва 1/2 гл. нарязан на ситно лук и печените чушки нарязани на ивички.
  • Към тях при непрекъснато разбъркване се добавя брашното.
  • Прибавя се 1 ч. л. червен пипер, домата и се разрежда с бульона от боба.
  • Запръжката се изсипва при боба и се прехвърля в тава.
  • Слагат се карначетата, киселите чушлета и се пече в предварително загряна на 200ºC фурна около 35 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар