Продукти:
питки за фахитас
1 ч. сварен ориз
1 к. л. червен пипер
1-2 с. л. кетчуп
за плънката:
250- 300 г. кайма
50 г. пушена сланина
червен пипер
подправки за фахитас
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1/4 зелена чушка
1/4 оранжева чушка
1/4 червена чушка
1/2 морков
100 г. царевица от консерва
за гарниране:
прясно сирене
кисели чушлета
домат
авокадо
червен лук
салата айсберг
фритиран лук
Приготвяне:
- Ориза с запържва с малко кетчуп, червен пипер и се сваля от огъня.
- За приготвянето на плънката в сгорещена мазнина се запържват нарязаните лук, чесън, чушки и морков, докато омекнат.
- Добавя се каймата и нарязаната на ситно сланина.
- След като каймата се запържи се добавя царевицата, червения пипер и подправките за фахитас.
- Разбърква се още няколко минути и се сваля от огъня.
- Върху всяка питка се слага сос от чедър, ориз, част от плънката, нарязан домат, авокадо, салата, кисело чушле, настъргано сирене и фритиран лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар