понеделник, 29 юли 2024 г.

Фахитас

 


Продукти:

питки за фахитас

1 ч. сварен ориз

1 к. л. червен пипер

1-2 с. л. кетчуп

за плънката:

250- 300 г. кайма

50 г. пушена сланина

червен пипер

подправки за фахитас

1/2 гл. лук

2 ск. чесън

1/4 зелена чушка

1/4 оранжева чушка

1/4 червена чушка

1/2 морков

100 г. царевица от консерва

за гарниране:

прясно сирене

кисели чушлета

домат

авокадо

червен лук

салата айсберг

фритиран лук

сос от чедър

Приготвяне:

  • Ориза с запържва с малко кетчуп, червен пипер и се сваля от огъня.
  • За приготвянето на плънката в сгорещена мазнина се запържват нарязаните лук, чесън, чушки и морков, докато омекнат.
  • Добавя се каймата и нарязаната на ситно сланина.
  • След като каймата се запържи се добавя царевицата, червения пипер и подправките за фахитас.
  • Разбърква се още няколко минути и се сваля от огъня.
  • Върху всяка питка се слага сос от чедър, ориз, част от плънката, нарязан домат, авокадо, салата, кисело чушле, настъргано сирене и фритиран лук.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар