понеделник, 29 юли 2024 г.

Пълнени патладжани с пилешко месо

 



Продукти:

2 патладжана

400 г. сварено пилешко месо

1 гл. лук

2 ск. чесън

1/4 червена чушка

100 г. паржен домат

вегета

риган

кашкавал

за бешамела:

30 мл. олио

25 г. брашно

250 мл. прясно мляко

Приготвяне:

  • Патладжаните се измиват, разрязват се по дължина и се издълбава сърцевината.
  • Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути, за да се отцедян от горчивината.
  • В загрята мазнина се пържат нарязаните на ситно лук,чесън и чушка, докато омекнат.
  • Към тях се добавят издълбаната вътрешност от патладжаните и пилешкото месо.
  • Накрая се прибавят пърженият домат, вегетата и ригана.
  • В дълбок тиган се разтопява кравето масло и брашното се запържва до златисто.
  • Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Патладжаните се пълнят с плънката, върху тах се разпределя бешамела и се поръсват с настърган кашкавал.
  • Нареждат се в тава, в която се изсипва малко гореща вода и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар