Продукти:
2 патладжана
400 г. сварено пилешко месо
1 гл. лук
2 ск. чесън
1/4 червена чушка
100 г. паржен домат
вегета
риган
кашкавал
за бешамела:
30 мл. олио
25 г. брашно
250 мл. прясно мляко
Приготвяне:
- Патладжаните се измиват, разрязват се по дължина и се издълбава сърцевината.
- Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути, за да се отцедян от горчивината.
- В загрята мазнина се пържат нарязаните на ситно лук,чесън и чушка, докато омекнат.
- Към тях се добавят издълбаната вътрешност от патладжаните и пилешкото месо.
- Накрая се прибавят пърженият домат, вегетата и ригана.
- В дълбок тиган се разтопява кравето масло и брашното се запържва до златисто.
- Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Патладжаните се пълнят с плънката, върху тах се разпределя бешамела и се поръсват с настърган кашкавал.
- Нареждат се в тава, в която се изсипва малко гореща вода и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар