сряда, 31 юли 2024 г.

Орзо с кайма

 


Продукти:

250 г. паста орзо
250 г. кайма
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
3 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
риган
750 мл. зеленчуков бульон
зехтин
пармезан

Приготвяне:
  • В сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Добавя се каймата и се разбърква непрекъснато, докато придобие златист цвят.
  • Прибавя се червения пипер, домата, пастата, бульона, риган и сол на вкус.
  • Ястието се оставя да къри на умерен огън до готовност, като от време на време се разбърква.
  • Сваля се от огъня и се поръсва с пармезан.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар