Продукти:
за тестото:
1 кг. брашно
550 мл. студена вода
28 г. сол
100 г. краве масло (става и с маргарин)
олио за намазване
краве масло за помазване при печенето
за плънката:
4 яйца
400 г. краве сирене
Приготвяне на тестото:
- В дълбока купа се слага пресятото брашно, солта и водата, и се омесва гладко и твърдо тесто. Оставя се да "почива" 10 - 15 мин.
- Тестото се разделя на 12 еднакви по големина топки, които се помазват с малко олио и се оставят да "почиват" 10 мин.
- В средата на всяка топка се слага по бучка масло, като тестото се разстила с ръце. Отгоре се захлупва с втора такава топка и краищата им се притискат добре. Пак се намазват с малко олио и се остават да "почиват" около 20 мин.
- Върху намазнена гладка повърхност се разточва с точилка всяка топка ( общо 6 на брой ) . След това с пръсти започва да се издърпва тестото, докато се получи прозрачен лист.
- Така приготвената кора се напръсква с олио и част от приготвената плънка.
- Оформя се правоъгълник, като четирите краища се прегъват към средата, и се сгъва на две.
- Пече се в умерена фурна до зачервяване.
- Разбиват се яйцата и се прибавя натрошеното сирене.
източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар