Продукти:
500 г. дребна риба
1/2 глава лук
1 стрък пресен чесън
1 домат
1 морков
2 картофа
100 г. целина
50 мл. бяло вино
магданоз
сол на вкус
Приготвяне:
- Рибата се почиства от люспите и вътрешностите.
- В тенджера се слага рибата, покрива се с 1 1/2 л. вода, сол на вкус и се вари.
- След като е сварена се обезкостява, а бульона се прецежда.
- В малко зехтин се задушава лук и чесън нарязани на ситно.
- Прибавя се настърганият на едро морков и обеленият и нарязан на кубчета домат.
- Изсипва се бялото вино и се оставя 1 - 2 мин. да се поизпари.
- Слага се бульона от рибата, обелените и нарязани на кубчета картофи, целината и обезкостената риба.
- Вари се до готовност и се поръсва с нарязан магданоз.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар