вторник, 6 януари 2015 г.

Домашни бонбони Ferrero Rocher




Продукти:

100 г. печени смлени лешници

250 г. Нутела
15 г. вафлени кори
15 цели обелени лешници
200 г. млечен шоколад

Приготвяне:


  • Разбъркват се в купа смлените лешници с крема нутела, и се оставя в хладилник докато сместа се втвърди.
  • През това време се натрошават вафлените кори. Не пречи да са с различна големина.
  • Шоколадовата смес не трябва да лепи. От нея се оформят топчета и в центъра на всяко се слага по един цял лешник.
  • Овалва се всеки бонбон с вафлени кори.
  • Оставят се отново в хладилник за 10 - 15 минути.
  • На водна баня се разтопява млечния шоколад и се оставя малко да се охлади( не бива да е горещ) . С помощта на дървено шишче топим всеки бонбон в разтопеният шоколад.
  •  Оставят да се охладят, докато се втвърди шоколада върху домакинско фолио, за да се отлепят по- лесно.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар