Продукти:
100 г. печени смлени лешници
250 г. Нутела
15 г. вафлени кори
15 цели обелени лешници
200 г. млечен шоколад
Приготвяне:
- Разбъркват се в купа смлените лешници с крема нутела, и се оставя в хладилник докато сместа се втвърди.
- През това време се натрошават вафлените кори. Не пречи да са с различна големина.
- Шоколадовата смес не трябва да лепи. От нея се оформят топчета и в центъра на всяко се слага по един цял лешник.
- Овалва се всеки бонбон с вафлени кори.
- Оставят се отново в хладилник за 10 - 15 минути.
- На водна баня се разтопява млечния шоколад и се оставя малко да се охлади( не бива да е горещ) . С помощта на дървено шишче топим всеки бонбон в разтопеният шоколад.
- Оставят да се охладят, докато се втвърди шоколада върху домакинско фолио, за да се отлепят по- лесно.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар