Продукти:
консервирани лозови листа
1 глава лук
1 ч. ч. ориз
1 морков
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1/ 2 ч. л. черен пипер
3 с. л. нарязан магданоз
3 с. л. нарязан копър
сол на вкус
2 с. л. олио и 1 ч. ч вода за задушаване
Приготвяне:
- Нарязания на ситно лук се задушава в олиото и малко топла вода, докато омекне.
- Добавя се измитият ориз, след което настъргания морков, червения, черния пипер и доматеното пюре.
- Сместа се посолява и се задушава на слаб огън, докато оризът омекне.
- Накрая се слагат ситно нарязаните магданоз и копър.
- Във всяко лозово листо обърнато с лъскавата страна отдолу се слага част от плънката и се завиват стегнати сарми.
- На дъното на тенджера се поставя чиния с лицевата страна надолу и се нареждат плътно сармичките.
- Затискат се с друга чиния обърната с лицевата страна надолу, за да не се отворят при варенето.
- Добавя се гореща вода, колкото да покрие сармите и се оставят да къкрят на слаб огън около 40 минути.
* Пресните лозови листа се попарват с подсолена вряла вода.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар