понеделник, 26 януари 2015 г.

Свинско с кисело зеле





Продукти:


1 средно голяма кисела зелка

800 г. прошарено свинско месо
5 - 6 скилидки чесън
3 ч. л. червен пипер
10 - 15 зърна черен пипер
2 - 3 дафинови листа
150 мл. олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на парчета.
  • Киселото зеле се измива и се нарязва на тънки ивици.
  • В олио се задушава зелето за около 15 минути, като се бърка непрекъснато за не загори.
  •  Поръсва се с червен пипер, разбърква се добре, наливат се 150 мл. вода и се оставя да покъкри 10 минути.
  • В тава се слага зелето, месото, чесъна нарязан на едри парченца и подправките.
  •  Пече във фурна, докато придобие червена коричка.


Вижте още

       

1 коментар: