Продукти:
175 г. брашно инеграл
2 яйца
75 г. мед
1 к. л. джинджифил на прах
1 к л. лавандула
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
150 мл. олио
кората от 1/2 лимон
за сиропа:
сока от 1/2 лимон
30 г. мед
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180°С.
- Брашното се смесва със солта, бакпулвера, джинджифила и лавандулата.
- Яйцата се разбиват и към тях постепенно се добавят меда, олиото, брашното и кората от лимона, докато се получи гладка смес без бучки.
- Сместа се изсипва в предварително намазана с малко масло и поръсена с брашно форма с размер 11 х 26 см.
- Пече се на средна решетка около 30-35 минути, или докато клечка забита в центъра на кекса излезе суха.
- За приготвянето на сиропа се загрява меда и сока от лимона и се напоява все още топлият кекс.
Няма коментари:
Публикуване на коментар