четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Супа от спанак и сирене



Продукти:

300 г. спанак
3 стр. пресен лук
1 морков
2 картофа
2 с. л. ориз
1,5 л. вода
200 мл. прясно мляко
1 яйце
250 г. кисело мляко
150 г. сирене

Приготвяне:

  • В олио се задушава нарязания на ситно лук, настъргания морков, залива се с гореща вода и се оставя да заври.
  • Прибавят се нарязаните картофи, спанака, ориза и прясното мляко.
  • Приготвя се застройка от яйцето и киселото мляко и се прибавя на тънка струйка към супата, като се разбърква непрекъснато.
  • Супата се подправя със сол на вкус и се поръсва с натрошено сирене.





Няма коментари:

Публикуване на коментар