понеделник, 20 ноември 2017 г.

Телешки кюфтенца с патладжан



Продукти:

1 печен патладжан
350 г. кайма
1 к. л. червен пипер
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
1 ч. л. люспи от люто чушле
магданоз
подправки за месо
чубрица
сол

за соса:

200 г. пържен домат
1 к. л. сос Уорчестър
1 к. л. горчица
1 ч. л. мармалад от кайсии
1 с. л. оцет
1 с . л. олио
1/2 гл. лук
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Към каймата се прибавят ситно нарязаните лук, патладжан, чесън, магданоз, червен пипер, люспите, чубрицата, подправките за месо и сол на вкус.
  • Всичко се омесва добре и се оставя да престои в хладилник за няколко часа.
  • От сместа се оформят кюфтета, които се пекат в нагорещен, леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
  • Поднасят се със сос приготвен от нарязан на ситно лук смесен с останалите продукти за соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар