Продукти:
500 г. кайма
2 гл. лук
3 картофа
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 морков
3 домата от консерва
1/2 стр. селъри
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
чубрица
магданоз
2-3 с. л. брашно
1 яйце
1 филия хляб
брашно за овалване
Приготвяне:
- Каймата се смесва с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, едната глава лук нарязана на ситно, подправките за месо, чубрица, магданоз и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник.
- От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се полуизпържват в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина се запържват нарязаните лук, целина и морков.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, доматите, червения пипер и топла вода.
- След като заври се прибавят нарязаните картофи, чушки и кюфтетата.
- Подправя се със сол и се задушава на тих огън до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар