четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Салата от паста, тиква и рукола



Продукти:

250 г. паста
25 г. рукола
200 г. тиква
сирене
тиквени семки
зехтин

за соса:

2 с. л. сусамов тахан
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
1 ск. чесън

Приготвяне:

  • Сусамовия тахан се смесва с киселото мляко, лимоновия сок, скълцания чесън, малко вода и се разбърква да получаване на гладък сос.
  • Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
  • Тиквата се обелва, нарязва, поръсва със зехтин и се пече на оребрен тиган.
  • Прибавят се руколата, натрошеното сирене и тиквените семки.
  • Салатата се залива със соса и се подправя със сол на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар