Продукти:
250 г. паста
25 г. рукола
200 г. тиква
сирене
тиквени семки
зехтин
за соса:
2 с. л. сусамов тахан
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
1 ск. чесън
Приготвяне:
- Сусамовия тахан се смесва с киселото мляко, лимоновия сок, скълцания чесън, малко вода и се разбърква да получаване на гладък сос.
- Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
- Тиквата се обелва, нарязва, поръсва със зехтин и се пече на оребрен тиган.
- Прибавят се руколата, натрошеното сирене и тиквените семки.
- Салатата се залива със соса и се подправя със сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар