понеделник, 20 ноември 2017 г.

Свински пържоли с картофи и кашкавал




Продукти:

4 вратни пържоли
4-5 картофа
2-3 ск. чесън
150 мл. бира
150 г. кашкавал
подправки за месо
чубрица
сол
олио

Приготвяне:

  • Картофите се обелват и нарязват на шайби. Пържолите се начукват с дървено чукче и се поръсват с подправки за месо.
  • В йенска тенджера се нареждат последователни пластове от картофи и месо и всеки пласт се поръсва с настърган кашкавал, нарязан на ситно чесън, чубрица и сол.
  • Ястието се залива с бирата, покрива се с капак и се пече около 1 час и 30 минути в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар