Продукти:
4 котлета сьомга
100 мл. кленов сироп
50 мл. светъл соев сос
1 ск. чесън
джинджифил
1 с. л. нишесте
сусам
Приготвяне:
- В подходящ съд се смесват кленовия сироп, соевия сос и нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
- Котлетите се заливат с маринатата и се оставят в хладилник за 30-40 минути.
- Пекат се в леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
- В малка тенджерка се изсипва останалата марината от рибата и се оставя да къкри 1-2 минути на слаб огън. Добавя се нишестето размито с малко вода и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
- Котлетите се сервират с малко сос и се поръсват със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар