Продукти:
250 г. кус- кус
320 мл. вода
1 краставица
1 домат
1/2 гл. червен лук
1/2 зелена и червена чушка
магданоз
зехтин
лимонов сок
Приготвяне:
- Водата се слага да заври с малко зехтин и сол на вкус.
- Кус- куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да набъбне 6- 7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
- След това се разбърква с вилица, за да се разделят зърната едно от друго.
- След като кус- куса се охлади към него се добавят нарязаните лук, краставица, домат, чушки и магданоз.
- Салатата се овкусява зехтин, лимонов сок и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар