Продукти:
50 г. масло
60 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
160 г. рулца от раци
копър
за паниране:
брашно
1 яйце
галета
за соса:
4 с. л. майонеза
1 к. л. сумак
2 к. л. лют прах локото
Приготвяне:
- В кравето масло на слаб огън се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато се карамелизират.
- Добавя се брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
- Прибавят се нарязаните на ситно рулца от раци, копър, сол на вкус и се разбърква, докато се получи гладък сос без бучки.
- Сместа се покрива със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за 1 нощ в хладилник.
- С помощта на две лъжици се оформят крокети, които се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
- Крокетите се оставят за няколко часа в камерата, и след това се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- Поднасят се със соса от предварително смесените сумак, лют прах и майонеза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар