неделя, 11 август 2019 г.

Морска лястовица с доматен сос на фурна



Продукти:

2 морски лястовици
1 гл. лук
700 г. нарязан домат от консерва
1 морков
1-2 ск. чесън
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар на зърна
магданоз
зехтин

Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина се запържват обеленият и нарязан на кръгчета морков и наситнения лук.
  • След като зеленчуците омекнат се добавя домата, пасирания чесън, подправките и след 4-5 минути се сваля от огъня.
  • Получената смес се изсипва в тава.
  • Върху нея се слага предарително почистената, измита и осолена риба.
  • Пече се на 200°С около 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар