Продукти:
300 г. свинско месо
1 гл. лук
2 моркова
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 червено люто чушле
1/2 к. л. настърган джинджифил
2 с. л. люта паста
3 с. л. нишесте
подправки за уок
за соса:
200 мл. вода
1 кубче местен бульон
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. нишесте
1 с. л. тъмен соев сос
Приготвяне:
- Месото се нарязва на тънки парчета с големина около 2 см.
- Поръсва се с поправките и се овалва в нишестето.
- Всички продукти за соса се смесват и се остават настрана.
- Месото се пържи в сгрещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на едро моркови, лук, чушки, джинджифила и чушлето нарязано на ситно.
- Връща се месото, изсипва се соса и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
- Поръсва се с подправки за уок и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар