Продукти:
1 патладжан
2 пъдпъдъка
400 г. нарязан домат от консерва
1 малък морков
1 малка червена чушка
1/2 гл лук
25 г. краве масло
2-3 ск. чесън
4 слайса бекон
1 ч. л. вегета
1 к. л. сушен чесън
червен пипер
чубрица
босилек
олио
Приготвяне:
- Патладжана се разрязва по дължина на две половини, и с помощта на лъжичка се издълбава сърцевината.
- Пъдпъдъците се почистват от перушинките и се пърлят.
- Запържват се от всички страни в малко олио и половината от кравето масло.
- В същата мазнина се запържват последователно нарязаните на кубчета лук, морков, чушка и сърцевината на синият домат.
- След като зеленчуците омекнат се добавя сушения чесън, чубрицата, вегетата и босилека.
- С получената плънка се пълнят пъдпъдъците.
- В останалата смес се прибавя нарязания на ситно чесън и домата от консерва.
- Оставя се да къкри 2-3 минути и се изсипва в тава.
- Всеки пъдпъдък се увива в 2 слайса бекон и се слага в лодката от патладжан.
- Върху него се разпределя останалото краве масло и се поръсва се с малко олио, черен пипер и червен пипер.
- Тавата се покрива с фолио и се пече на 220°С около 45 минути, след това фолиото се маха и се пече докато бекона се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар