понеделник, 5 август 2019 г.

Прясна питка за Петровден



Продукти:

600 г. брашно
1 бакпулвер
1 ч. л. сол
400 г. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
2 яйца

Приготвяне:

  • Брашното се пресява с бакпулвера и солта.
  • Киселото мляко се слага в купа, разбърква се със содата и се оставя, докато шупне.
  • Към брашното се добавя киселото мляко, едното яйце и се  замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
  • Слага се в намазнена тава, оформя се питка и се набожда с вилица.
  • Питката се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загряна на 180°С фурна, докато се зачерви.
* Източник: Вкусна трапеза

Няма коментари:

Публикуване на коментар