Продукти:
2 патладжана
100 г. елда
кисело мляко
магданоз
за соса:
2-3 ск. чесън
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. хариса
3 с. л. паста хариса
6 с. л. зехтин
кимион
Приготвяне:
- Елдата се слага в 250 мл. подсолена вряща вода, покрива се с капак и се вари около 10-15 минути.
- В купичка се смесват всички продукти за соса заедно с пасираните скилидки чесън и се разбърква добре.
- Патладжаните се измиват, разрязват по дължина и от вътрешната част се правят няколко разреза във формата на решетка.
- Поръсват се със сол на вкус и се намазват със соса.
- Патладжаните се нареждат в тава с малко вода и се пекат в умерена фурна до готовност.
- След като се извадят от фурната се оставят да се охладят.
- Патладжаните се сервират с кисело мляко, елда и се поръсват с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар