картофи
лук
тиквичка
чушка
зехтин
питки
люти чушлета
кисели краставички
чоризо
кашкавал
Приготвяне:
- Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета.
- Лукът се обелва и нарязва на полумесеци.
- Тиквичката и чушките се нарязват на ивички.
- Всичко се пържи поотделно на слаб огън в обилно количество мазнина.
- Отцеждат се добре от излишната мазнина.
- Питките се разрязват на две.
- Върху всяка се слага част от изпържените картофи, лук, тиквичка и чушки.
- Върху тях се разпределят нарязаните кисели краставички, чоризо и люто чушле.
- Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в силна фурна, докато кашкавала се разтопи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар