Продукти:
10-12 чушки
400 г. кайма
1 к.ч. ориз
1 гл. лук
чубрица
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
1 пресен домат
500 г. кисело мляко
2 яйца
1-2 с. л. брашно
Вижте още 1 пресен домат
500 г. кисело мляко
2 яйца
1-2 с. л. брашно
Приготвяне:
- Чушките си почистват от дръжките и семената.
- Надупчват се и посоляват отвътре.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Добавя се каймата и се разбърква, докато придобие златист цвят.
- Прибавя се ориза, червения пипер и подправките.
- Добавя се 1 ч. ч. вода и се вари на умерен огън, докато водата се изпари.
- С получената смес се пълнят чушките.
- Нареждат се в намазнена тава, между тях се слага нарязания домат и малко вода.
- Пекат се до готовност и малко преди това се заливат с предварително разбите яйца, кисело мляко и брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар