Продукти:
500 г. сварен нахут
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. червен пипер
1 щипка канела
2 кайени
400 г. смлян домат от консерва
6- 7 сушени домати
1 с. л. стафиди
400 мл. зеленчуков бульон
150 г. спанак
зехтин
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнина, докато омекне.
- Към него се добавя нарязания на ситно чесън, моркова на кръгчета и се запържва още 2- 3 минути.
- При непрекъснато разбъркване се прибавя канела, кимиона, червения пипер, нарязаните кайени, домата, нахута, сушените домати и стафидите.
- Изсипва се зеленчуковия бульо и се вари 20 минути на среден огън.
- Накрая се добавя нарязания спанак, разбърква се добре и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар