Продукти:
250 г. патешки езичета
1 стрък пресен лук
2 кръгчета джинджифил
1- 2 с. л. оризово вино
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
1 к. л. съчуански пипер
1 дафинов лист
2 сушени люти чушлета
1 звезда анасон
1 зърно карамфил
1 орехче съчуански пипер
2 см. канела
1 ч. л. каменна захар
1 к. л. лют сос
2 кръгчета ангелика
1 с. л. светъл соев сос
2 с. л. тъмен соев сос
Приготвяне:
- Патешките езичета се слагат да се варят за 5- 10 минути заедно с лука, джинджифила и виното.
- След това се отцеждат и се измиват.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на едро лук, обелената и леко намачкана скилидка чесън и съчуанския пипер.
- При непрекъснато разбъркване се добавят лютия сос, чушлетата, дафиновия лист, анасона, канелата, ангеликата, карамфила, леко начуканото орехче, захарта и езиците.
- Добавя се вода колкото да се покрият продуктите, соевия сос и се вари, докато течността почти се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар