Продукти:
250 г. ягоди
200 мл. сметана за разбиване
50 г. брашно
35 г. захар
3 яйца
пудра захар
захар за поръсване на тавата
краве масло за намазване на тавата
Приготвяне:
- Тава с диаметър 26 см. се намазва краве масло и се поръсва със захар.
- Ягодите се нарязват и се нареждат в тавата.
- Брашното се смесва със захарта, яйцата, половината сметана и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
- Добавя се останалата сметана и се разбива още няколко секунди.
- Получена смес се изсипва в тавата и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 40- 45 минути.
- След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар