вторник, 23 март 2021 г.

Клафути с ягоди

 


Продукти:

250 г. ягоди

200 мл. сметана за разбиване

50 г. брашно

35 г. захар

3 яйца

пудра захар

захар за поръсване на тавата

краве масло за намазване на тавата

Приготвяне:

  • Тава с диаметър 26 см. се намазва краве масло и се поръсва със захар.
  • Ягодите се нарязват и се нареждат в тавата.
  • Брашното се смесва със захарта, яйцата, половината сметана и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
  • Добавя се останалата сметана и се разбива още няколко секунди.
  • Получена смес се изсипва в тавата и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 40- 45 минути.
  • След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар