неделя, 22 юли 2018 г.

Царевичен грис с миди



Продукти:

500 г. миди

60 г. бекон
60 г. хамон
80 г. чоризо
200 г. царевичен грис
2 ск. чесън
200 мл. бяло вино
1 л. бульон от мидите
магданоз
зехтин

Приготвяне:


  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за 4-5 часа, като през 1 час водата се сменя.
  • Измиват се и се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода, докато се отворят.
  • След като мидите са се охладили се махат черупките, като няколко се запазват за декорация.
  • В сгорещен зехтин се запържват за кратко бекона и хамона нарязани на кубчета, и чоризото на шайби.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
  • Прибавя се виното и няколко минути по- късно бульона от мидите.
  • След като заври се добавя гриса и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата.
  • Прибавят се хамона, бекона, чоризото, мидите и се разбърква добре.
  • Върху ястието се нареждат запазените с черупките миди и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар