понеделник, 11 декември 2017 г.

Пълнени чушки с царевичен грис



Продукти:

6 чушки
100 г. сирене
100 г. царевичен грис
375 мл. прясно мляко
20-30 г. краве масло
кашкавал
сол

Приготвяне:

  • Във врящото мляко се изсипва царевичния грис и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата.
  • Добавя се натрошеното сирене и сол на вкус.
  • Чушките се разрязват на две, почистват се от семената и се пълнят с плънката.
  • Нареждат се в тава и върху всяка се слага по парченце краве масло.
  • В тавата се сипва малко вода и се пекат в умерена фурна около 20-25 минути.
  • Малко преди да се извадят се поръсват с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар