Продукти:
800 г. агнешка плешка
4-5 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
1 к. л. мащерка
настъргана лимонова кора
3-4 картофа
2-3 ск. чесън
Приготвяне:
- Зехтина се смесва с мащерката, лимоновия сок, малко настъргана кора от лимон и се разбърква.
- Месото се натрива добре с получената смес, покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за няколко часа.
- След това се поставя в тава, поръсва се със сол и се добавя около 1 чаша вода.
- Покрива се с фолио и се пече в умерена фурна около 1 час и 30 минути.
- Фолиото се маха, добавят се нарязаните картофи, целите скилидки чесън и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар