сряда, 6 май 2015 г.

Агнешко печено с ориз

Весел празник на всички празнуващи!



Продукти:

1/2 агнешка плешка
1 ч. ч ориз
250 г. гъби
200 г. пилешки дреболии
2 стръка зелен лук
1 шепа стафиди и сушени сливи
1 стрък джоджен
чубрица
мащерка
магданоз
черен пипер
1 с. л. ракия

Приготвяне:


  • Плешката се измива хубаво, подсушава се и в нея се втриват черния пипер, чубрицата, мащерката и солта. 
  • Поставя се в тава и се налива вода около 2 / 3  от нивото на плешката и 1 с. л. ракия. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в умерена фурна за около 1 час и 30 минути. Прецежда се бульона, който е останал след печенето.
  • В олио се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се нарязаните на малки парчета гъби и дреболии. След това  се добавя ориза.
  • Така приготвената смес се изсипва в тава, добавят се измитите стафиди, сушени сливи, ситно нарязан магданоз,  джоджен и бульона от печенето, ако е необходимо се долива с вода ( 1 ч. ч. ориз : 3 ч. ч.  бульон).
  • Слага се отгоре плешката и отново се пече във фурна до готовност на ориза.


Няма коментари:

Публикуване на коментар