Продукти:
1/2 агнешка плешка
1 ч. ч ориз
250 г. гъби
200 г. пилешки дреболии
2 стръка зелен лук
1 шепа стафиди и сушени сливи
1 стрък джоджен
чубрица
мащерка
магданоз
черен пипер
1 с. л. ракия
Приготвяне:
- Плешката се измива хубаво, подсушава се и в нея се втриват черния пипер, чубрицата, мащерката и солта.
- Поставя се в тава и се налива вода около 2 / 3 от нивото на плешката и 1 с. л. ракия. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в умерена фурна за около 1 час и 30 минути. Прецежда се бульона, който е останал след печенето.
- В олио се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се нарязаните на малки парчета гъби и дреболии. След това се добавя ориза.
- Така приготвената смес се изсипва в тава, добавят се измитите стафиди, сушени сливи, ситно нарязан магданоз, джоджен и бульона от печенето, ако е необходимо се долива с вода ( 1 ч. ч. ориз : 3 ч. ч. бульон).
- Слага се отгоре плешката и отново се пече във фурна до готовност на ориза.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар