Продукти:
1/2 гл. лук
200 г. морсия
1/2 к. л. червен пипер
1/2 к. л. индийско орехче
1/2 к. л. подправки за месо
100 г. краве масло
100 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1 яйце
галета
Приготвяне:
- В кравето масло на слаб огън се запържва нарязаният на ситно лук, докато се карамелизира.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, и след като придобие златист цвят се разрежда с прясното мляко.
- Добавя се почистената от ципата морсия, червения пипер, подправките и се разбърква докато се получи гладък сос без бучки.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
- От охладената смес се оформят топчета с големината на орех.
- Овалват се в галета, разбито яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар