Продукти:
6 бр. артишок
2 бр. картофи
2 бр. моркови
1/2 гл. лук
1 стрък пресен чесън
сока от 1 лимон
1 жълтък
1 с. л. брашно
50 мл. зехтин
копър
черен пипер
сол
Приготвяне:
- Отстраняват се външните листа на артишока и се разрязва на половина. Слагат се да се варят на умерен огън в тенджера с вода и половината от лимоновия сок.
- В малко зехтин се задушават обелените и нарязани на ситно лук и чесън.
- Добавят се картофите обелени и нарязани на кубчета и морковите на шайби.
- Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя толкова бульон, колкото да покрие зеленчуците.
- Подправя се със сол и черен пипер и се оставя се да къкри в продължение на 30 минути.
- Жълтъка се разбива с другата половина от лимоновия сок и си добавя към готовото ястие.
- Вари се около минута и се поръсва с копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар