събота, 9 май 2020 г.

Паниран артишок с бекон



Продукти:

8 артишока
1/2 лимон
1 ч. л. брашно
1 с. л. олио
4 слайса бекон

за паниране:

140 мл. бира
100 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол
жълт оцветител
1 с. л. лимонов сок

Приготвяне:
  • В тенджера се слага изстисканият сок и кората от лимона, брашното, водата, олиото, сол и се разбърква.
  • Добавя се почистения артишок и се вари около 15- 20 минути.
  • Артишока се отцежда от водата и в сърцевината му се слагат няколко парченца бекон.



  • За панировката се смесва бирата, брашното, бакпулвера, лимоновия сок, малко сол и жълт оцветител и се разбърква добре.
  • Артишока се потапя в панировката и се пържи в сгорещена мазнина.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар