Продукти:
1/2 кг. патешки крачета
3 шайби джинджифил
1 звезден анасон
1 дафинов лист
1 см. канела на пръчка
за соса:
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. светъл соев сос
1-2 ч. л. захар
1 с. л.чили олио с фъстъци
1- 2 ск. чесън
1- 2 люти чушлета
магданоз
Приготвяне:
- Патешките крачета се измиват и се сваряват заедно с джинджифила, анасона, канелата, дафиновия лист и сол на вкус.
- В купа се смесват захарта, соевия сос, оцета, чили олиото и нарязаните на ситно чесън и чушлета.
- Добавят се отцедените и измити под течаща студена вода крачета и магданоза.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 10- 12 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар