сряда, 19 август 2020 г.

Сладко- кисели патешки крачета

 

Продукти:

1/2 кг. патешки крачета

3 шайби джинджифил

1 звезден анасон

1 дафинов лист

1 см. канела на пръчка


за соса:

2 с. л. балсамов оцет

2 с. л. светъл соев сос

1-2 ч. л. захар

1 с. л.чили олио с фъстъци

1- 2 ск. чесън

1- 2 люти чушлета

магданоз

Приготвяне:

  • Патешките крачета се измиват и се сваряват заедно с джинджифила, анасона, канелата, дафиновия лист и сол на вкус.
  • В купа се смесват захарта, соевия сос, оцета, чили олиото и нарязаните на ситно чесън и чушлета.
  • Добавят се отцедените и измити под течаща студена вода крачета и магданоза.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 10- 12 часа.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар