Продукти:
250 г. обезсолена треска
2 ч. ч. ориз
1 картоф
250 г. сварен нахут
1/4 гл. карфиол
1 домат
1 гл. чесън
3 с. л. пържен домат от консерва
зехтин
шафран
Приготвяне:
- Долната част на чесъна се отрязва и цялата глава чесън се запържва за кратко, колкото да даде аромат и се изважда.
- В същата мазнина се запържва обеления и нарязан на шайби картоф, докато придобие златист цвят и се изважда.
- В същата мазнина при непрекъснато разбъркване се запържва шафрана, ориза, отцеденият нахут и пърженият домат.
- Сместа се прехвърля в глинена тава, в центъра се слага главата чесън и около нея рибата и карфиола нарязан на розички.
- Между тях се нареждат картофите, домата нарязан на шайби и се залива с 6 ч. ч. бульон.
- Ястието се пече на 220°С около 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар