неделя, 23 октомври 2016 г.

Ароматни пилешки крилца на фурна




Продукти:

12 пилешки крилца
1 с. л. джинджифил
1 с. л. лук
1 ч. л. чесън
4 с. л. магданоз
4 с. л. светъл соев сос
1 с. л. бяло вино
1 с. л. оцет
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сусамово олио
2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. настъргана лимонова кора

Приготвяне:

  • Пилешките крилца се измиват и подсушават.
  • Останалите продукти се пасират.
  • Крилцата се поставят в купа, заливат се с пасираната смес и се разбъркват за да се напоят добре.
  • Покриват се със стреч фолио и се оставят в хладилник 4-5 часа.
  • Нареждат се в намаслена тава и се пекат 35 минути в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар