понеделник, 21 май 2018 г.

Глазирани крилца с мед



Продукти:

8 пилешки крилца
2 ск. чесън
настъргана лимонова кора
1 к. л. настърган джинджифил
мащерка
4 с. л. зехтин
100 г. мед

Приготвяне:

  • Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо, измиват се и се подсушават.
  • В купа се смесват пасираните скилидки чесън, настъргана кора от 1/2 лимон, джинджифила, мащерката, зехтина, крилцата и сол на вкус.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
  • Маринованите крилца се нареждат в тава и се пекат около 35 минути в умерена фурна.
  • Намазват се с меда и се пекат още 5-10 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар