сряда, 10 февруари 2021 г.

Пикантни пилешки крилца

 


Продукти:

500 г. пилешки крилца
1/ 2 гл. лук
1 ск. чесън
2-3 жълти люти чушлета в зависимост от големината
1 1/2 с. л. оцет
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед

Приготвяне:

  • Пилешките крилца се измиват, подсушават и разрязват на две части.
  • На оребрен тиган се изпичат чушлетата, обеленият чесън и нарязаният на едро лук.
  • Пасират се заедно със зехтина, меда и оцета.
  • Крилцата се поръсват със сол, черен пипер и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна, докато се зачервят.
  • След това се намазват със соса и се връщат във фурната за още 5-10 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар