Продукти:
1 кг. пилешки крилца
1 ч. брашно
1 к. л. бакпулвер
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. черен пипер
сол
за соса:
50 г. краве масло 60 мл. табаско
1 ч. л. сос " Уорчестър"
2 с. л. кетчуп
1 к. л. сушен чесън
за соса със сирене:
2- 3 с. л. майонеза
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. сирене " Горгонзола"
Приготвяне:
- За приготвянето на соса със сирене в купичка се смесват майонезата, киселото мляко, натрошеното сирене и се разбърква.
- Брашното се смесва с бакпулвера, червения, черния пипер и сол на вкус.
- Крилцата се почистват и се разрязват на две части.
- Овалват се в брашното и се пържат в сгорещена мазнина, докато придобият златист цвят.
- В дълбок тиган се разтопява кравето масло.
- Добавя се кетчупа, соса " Уорчестър", табаското, сушения чесън и се сваля от огъня.
- Прибавят се изпържените крилца и се разбърква за да покрият добре със соса.
- Крилцата се поднасят със соса от сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар